maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Väärä mielipide

Vuokrasin eilen kauhua. Olin nähnyt Kaunan dollariversion elokuvateatterissa aiemmin. Ihan kelpoa ja hyytävää horroria. Oli siis aika katsoa alkuperäinen Ju-on.

Vuokralevyn kannessa siteerattiin Sam Raimia, jonka mukaan kysymyksessä on The most frightening film I have ever seen. Odotukset olivat korkealla. Halusin pelätä.

Mutta suuri oli pettymys. Elokuva oli pitkästyttävä, sekava ja rytmiltään kelvoton. Kauhun tunnelmaa ei oltu rakennettu lainkaan maltilla. Pelottavaksi tarkoitetut kohtaukset olivat oudon lyhyitä ja jotenkin viitteellisiä. Tuomio: amerikkalainen versio on huomattavasti parempi. Ehkäpä ohjaaja Takashi Shimizu otti opiksensa ja petrasi elokuvaansa suurempia markkinoita varten.

Mielipiteeni on tietenkin epäortodoksisen. Alkuperäiset elokuvathan - varsinkin aasialaiset - ovat aina lähtökohtaisesti parempia kuin uusintaversiot, ja amerikkalaiset budjetit pakottavat tinkimään taiteellisuudesta.

Ei kommentteja:

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...