keskiviikkona, helmikuuta 09, 2005

Tiistain taisto

Täytyypä kiittää tuomaria hienosta ja esteettisesti tasapainoisesta visasta. Jotenkin euroviisut ja kotimaan popparit profiloivat kisan luonteikkaaksi, juuri tavalla jonka takia mielestäni tuomarilla pitää olla kaikki valta kisansa sisällöstä. Musavisatuomarointi on taidemuoto siinä kuin levynpyörittäminen tai viulunsoittokin.

Ensimmäisen kierroksen voitimme. Taisimme tietää kaikki kotimaiset salanimet. Kapteenin poissaolon takia teimme jotain uskomatonta: saimme vain yhden pisteen I was made for loving you -kysymyksestä. Tiesimme bändin, emme levyä, kokoonpanon erikoisuutta (sen olisin kyllä voinut arvata) emmekä kansitekstien erikoisuutta (kappaleet aakkosjärjestyksessä). Kiskaisimme voiton ensimmäiseltä kierrokselta tasapisteissä yllätysjoukkue Kipusiskojen kanssa.

Toisella kierroksella Noonejen euroviisutietämys vei heidät ohitsemme. Finaaliin pääsimme silti kera Noonen ja Donkey Kongan. Olimme aika hädissämme finaalikysymysten kanssa, ja itse olin aivan varma, että Noone ottaa voiton ja pienellä todennäköisyydellä voisimme viedä hopean Kongalta. Kävi kuitenkin niin, että päädyimme tasapisteisiin Kongan kanssa, kahdeksan molemmilla, ja Noone jäi seitsemään pisteeseen.

Paremmuus ratkaistiin ylimääräisellä kysymyksellä. Valitettavasti se meni arvailuksi, kun käsiä läpsyteltiin niin, ettei itse kappaletta kuullut ollenkaan. Tietenkin voitto oli reilu, koska molemmat joutuivat arvailemaan.

Biodiversiteetti kasvaa, ja tällä kertaa Nokkaeläimet oli paikalla peräti viisihenkisenä. Uhosivat vielä lähtiessään. Kausi muuttuu entistäkin jännittävämmäksi.

Illan skandaali oli tyngäksi jäävä 8.3. kisa, jolloin Amnesty tulee Karhuun mellastamaan miesvihapäivän merkeissä. Taidan boikotoida tilaisuutta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

yu-ha: näin illan tuomarina täytyy sanoa että jäi hieman paha maku suuhun siitä lopun "arpomisesta". sorry vaan poikakuoro. en vaan ollut varautunut siihen että tulee tasapeli. hieman hätäinen ratkaisu oli se "megapommi". olisi pitänyt miettiä vaikka lyhyt kysymyssarja jostain tutusta biisistä tai jotain... taitaa säännöissäkin olla niin. mutta meni miten meni. onneksi ei ollu kyseessä kausifinaali. eikä siinä vielä kaikki! ässät olivat varjofinaalilapullansa MYÖS tasapisteissä dk:n ja poikakuoron kanssa. tasainen on kärki kyllä. roots on kyllä ihmeen alavireinen vaikka anttikin tuli tällä kertaa vahvistukseksi.

DK 3 pts
PK 2 pts
#1 1 pts

Antti L kirjoitti...

No nyt ois puolestaan Lauria tarvittu sitten. Eihän minusta mitään hyötyä oo jossain olavi virroissa jos muutenkaan seli seli. Pienen kritiikinpoikasen vois heittää niistä puuhapapereista, sai aika paljon pisteitä tietyn genren tai asian tuntemuksella. Toisaalta: tuskin valittaisin jos tuntisin euroviisuja paremmin...tämmöstä se on.

Mackan kirjoitti...

Kiss-kysymys! Hienoa Juha!

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...