sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Vappuvisa Väinämöisessä 1.5.

Olin juuri maistelemassa 15-prosenttista simaa kun tuli soitto, että tule tänne Väinämöiseen. Oikeastaan kapakan nimi on nykyään Lapin akka, mutta perinnetietoiselle Kalevan asukkaalle moinen on pyhäinhäväistys, koska Teiskontien nykyinen Bulldog oli iät ajat Pohjan akka, ja muutenkin Väinämöinen oli mukava nimi ja sopi Väinämöisenkadun varrelle. Asiaan.

Visa oli yleistietovisa, muistaakseni neljä kierrosta, viimeinen tuplapisteillä. Joukkueemme nimeksi oli päätetty Pekka Streng. Tämä tapahtui jo ennen tulemistani. Mukana oli Markku ja muudan Kimmo, olivat jopa minua humalammassa. Ensimmäinen kierros meni muistaakseni jotenkin huonosti, mutta paransimme hitaasti asemiamme. Lopulta tulimme kakkosiksi ja saimme kaksi lahjakorttia, jotka annoin jalosti toisille joukkuetovereille jääden itse ilman.

Voittajajoukkue voitti meidät vain yhdellä pisteellä ja viimeisellä kierroksella vastaus kysymykseen minkä eteläamerikkalaisen kaupungin nimi on selvää suomea ja melkein kirous. Tiesin paikan kartaltakin, mutta nimi ei vain osunut mieleeni. No, kakkostila kyllä oli hyvä suoritus näin kylmiltään ja ottaen huomioon, että ekan kierroksen jälkeen edellämme oli ainakin viisi joukkuetta.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitäpaitsi tuo Lapin akan sivujen kieli ei ole mitään oikeaa Kalevan puhetta.

mackan kirjoitti...

Yritin katsoa wikipediasta, mutta eipä tärpännyt. Perun Pasco? Ei varmaan.

Mutta mikä olikaan Stonesin Back in Black? Ajatusvirhe?

Anonyymi kirjoitti...

Näin kartan sieluni silmin, että siellä keskellä Amazonin sademetsää, mutta nimi ei kiivennyt mieleen. Kaupunki oli siis tietenkin Manaus.

Anonyymi kirjoitti...

Back in Black? Taisin tosiaan hönöpäissäni lähetellä vappuviestejä vähän minne sattui. Siis idea oli, että pitäisi perustaa painostusryhmä facebookkiin tai jokin vastaava vetoomus korkeammille päättäjille, että Rolling Stones esittäisi kyseisen kappaleen. Onneksi en sentään soittanut, muuten olisit kuullut imitaation.

mackan kirjoitti...

Muistaakseni AC/DC ja Rollarit ovat esiintyneet joskus yhdessä, mutta en jaksa nuyt kaivaa mistä oli kysymys.

Kännitekstailu on parasta.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...