keskiviikkona, toukokuuta 19, 2010

Eurooppalainen ihminen

Sain viimein toimivan monokasettimankan keittiöön. Eilen kuuntelin mahtavaa kesäkassua ja nyt aamupalalla Marketta Sonnisen Nousutahtia ja Aamusoittoa.

Keittiöradio on ehdoton ruoanlaittoväline. Visaloot, tabboulehit ja rössypotut ilmestyvät kuin Ramsayn taikasauvasta, ja pöperöt maistuvat herkulliselle. Tänään voisin kokeilla lämmittää eilistä kalakeittoa Eero Saarenheimon seurassa. Iltapalalla tiedossa Johannes Brahmsin pianokonsertto nro 2, B-duuri (RSO).

4 kommenttia:

JahRelainen kirjoitti...

Mä ostin ja stereosoittimen keittiöön viimeviikolla (joku Tivoli audion kopio). Tässä omassa mallissani on iPod telakka, aux ja perusradio. Nyt ei tarvitse enää olohuoneen stereoita luukuttaa niin että pöperöitä kokatessa ääni vyöryisi myös keittiöön asti.

Pienellä kertasijoituksella tunnelma keittiössä nousi aivan toisiin sfääreihin.

mackan kirjoitti...

"Nyt ei tarvitse enää olohuoneen stereoita luukuttaa niin että pöperöitä kokatessa ääni vyöryisi myös keittiöön asti."

Jep, nimenomaan. Halusin pienen, mutta selvän äänilähteen sopivan tunnelman luomiseksi. Ajattelin sijoittaa Paliin, mutta koska siinä ei ole kasettidekkiä, tyydyn mielihyvin nykyiseen (Nokia). Ruma kuin perkele, mutta ajaa asiansa.

JahRelainen kirjoitti...

Palista joutuu maksamaan vähän tuosta brandysta liikaa. Tosin näppärä laite se kyllä on, voi ottaa jopa piknikille mukaan.

Osta iPodi. Suosittelen vilpittömästi. Se on kuitenkin laite joka on hiton hyvä soundinen ja kytkettävissä vaikkapa kotistereoihin. Rahat eivät mene hukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Keittiöradio on ehdoton!

Minulla on kohta 30-vuotta vanha Hitachin monomankka, jonka tahdittamana tiskaus, kokkaus, kahvittelu ja muut keittiöaskareet sujuvat kuin leikisti. Joskus mankka on toiminut apuna myös litteroinnissa, koska se kestää kovempaakin käyttöä.

Yhden vuoden ajan tuo mankka oli asuntoni ainoa äänenlähde (mv-matkatelevisiota lukuun ottamatta), eikä ollut mitään ongelmia.

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...