sunnuntaina, toukokuuta 23, 2010

Omalla vastuulla

Ihmispesuri.

Lisäykset, jotka jotenkin liittyvät aiheeseen:

Juttelin eilen tovin musiikista erään n. 30-vuotiaan miekkosen kanssa. Alfred Schnittke oli hänen lempparinsa ja populäärimusiikki uusi tuttavuus. Esim. Michael Jacksonia tämä klassisen musiikin suurkuluttaja kuuli ensimmäistä kertaa elämässään tänä vuonna. Kiehtovaa!

Musiikki toimii muistissa. Nyt soi Detroit Rock City ja mieleen tulvii jostain syystä asioita Satulakadulta.

5 kommenttia:

mackan kirjoitti...

Populaarimusiikki on totta kai hyvä puheenaihe, ei siinä mitään. Sitä paitsi siitä voidaan puhua monella tapaa. Hauskinta on tietysti rento fanittaminen samanmielisten kanssa, samoin naureskelu erilaisille pop-ilmiöille ja miksei myös inttäminen jostain täysin triviaalista asiasta.

Mutta kieltämättä oli virkistävää kuulla vastakkaisia näkemyksiä. Silti kaverilla ei ollut selvästikään minkäänlaista pätemisen tarvetta.

Billy Joel on kyllä ärsyttävä, mutta onpa vaan hänelläkin muutama hieno sävellys. Pitäisi varmaan kuunnella lisää - jos vain ilkeäisi!

Mikä muuten on tavis?

Anonyymi kirjoitti...

"Tästä kaikesta tulee mieleen joku kolumnisti, josta Jyrki Lehtola kirjoitti varmaan joskus 90-luvulla. Tämä oli harrastanut pelkkää korkeakulttuuria ja päätti tutustua populaarikulttuuriin pilkatakseen sitä."

Alan kai tulla vanhaksi tai muuten vaan pehmeäksi, mutta jotenkin tuollainen lähestymistapa tuntuu aika köyhältä, ahdasmieliseltä ja sivistymättömältä. Tuollaisella on mennyt kulttuurin harrastus aivan hukkaan.

Satu kirjoitti...

Aika tynnyrissä pitää ihmisen elää, jos ei Michaelia tiedä! Se että seuraa ilmiöitä (ja tässä tapauksessa neljän vuosikymmenen ajalta) ei tarkoita, että siitä pitäisi pitää.

Huhhuh!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta Ihmispesuri kuulosti hyvältä.

Alkaa vaan vaikuttaa siltä, että parhaat 82-HC-bändit ovat ikääntyvien rokkareiden tai muuten vaan ikääntyvien terapiaryhmiä.

Mackan kirjoitti...

Ikääntyvien rokkarien.... Mutta ymmärsin pointin XD

Minun korviini Ihmispesuri kuulosti kamalalta, mutta en tunnekaan punkia enkä tiedä, mitä siinä oikein pitäisi kuunnella.

Mitä tulee korkaan ja matalaan - pitäisi olla vain musiikkia vailla sosiaalisia arvoja, mutta ihmisiä tässä ollaan. Toisaalta on tavallaan lohduttavaa, että myös läntisessä maailmassa on mahdollista elää ilman tiettyjen musiikkikulttuurien vaikutusta.

Top-5

1. Perjantai 2. Piimä ja näkkileipä 3. Ilta-aurinko 4. Hiljaisuus 5. Olut (alkoholiton) Minulle kelpaa alkoholiton olut, myös kaikkein halvi...