tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Heroes Two


Aloitin sitten oman Shaolin-festivaalini. Festivaalin ensimmäisenä elokuvana oli ohjelmassa Chang Chehin ohjaama Heroes Two (1974). Elokuva kertoo myyttisten sankareiden Fong Sai-yukin (jota elokuvassa tituleerataan mandariininkielisellä nimellä Fang Shih-yu) ja Hung Shi-kuanin seikkailuista Shaolin-luostarin tuhon jälkimainingeissa. Elokuvan alussa Hung Shi-kuan (Chen Kuan-tai) taistelee tiensä ulos palavasta luostarista. Pakomatkallaan hän joutuu luostarin tuhonneiden mantsujen vangitsemaksi ja kohtaa Fong Sai-yukin (Fu Sheng), jonka jatkuvasti kieroilevat mantsut ovat huijanneet auttamaan Hungin kiinniotossa. Tajuttuaan erehdyksensä Fong keskittää tarmonsa Hungin pelastamiseen ja pian onkin aika valmistautua pelastamaan Shaolinin oppilaiden maine ja kunnia suuressa loppuottelussa mantsuja ja heidän kätyreitään vastaan.

Heroes Two on erinomainen esimerkki Shaw-studion 1970-luvun alun parhaimmista kungfuelokuvista. Vaikka Chang Chehiä usein pidetäänkin rutiiniohjaajana, jolla määrä korvasi laadun, niin parhaimmillaan hän sai kuitenkin aikaan rivakkaotteista kungfutoimintaa. Tässä häntä avustivat kaksi koreografiässää eli Lau Kar-leung ja Tang Chia, joista ensiksi mainitusta tuli myöhemmässä vaiheessa studion ehkä merkittävin ohjaaja. Heroes Twossa Laun ja Tangin suunnittelemat taistelukohtaukset istuvat tarinaan saumattomasti hyödyntäen hienosti osaavien näyttelijöiden taitoja. Toimintaa elokuvassa riittääkin tasaisesti koko sen keston ajan, joten Fu Shengin ja Chen Kuan-tain fanit ovat varmasti puolitoistatuntiseensa tyytyväisiä. Klassikkokamaa!

Ei kommentteja:

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...