perjantaina, maaliskuuta 25, 2011

Full color fidelity
Kuuntelin tuon eilen. Juuri sopivan rento levy rankan päivän päätteeksi ja Full Frequency Stereo kuulosti juuri siltä itseltään. Lowrey urkuja levyllä soittaa Dick Hyman. Eikä levy taida olla saatavilla cd:nä.

7 kommenttia:

JahRelainen kirjoitti...

Varmaan löytyy iTunesista. Joka voipi äänenlaadullisesti olla piirunverran parempi kuin vanha huonosti prässätty vinyyli.

Toki tuota kantta olisi varmaan kiva katsella kun kuuntelee levyä, joskin se antaa enemmän humoristisen kuin rennon vaikutelman ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs tiedät, että tuo levy on huonosti prässätty?

Enkä tiedä miten i-tunes toimii, mutta kuinka moni käyttäjä selailee sitä, mitä siellä nyt onkaan, sillä mielellä, että "tuo näyttää kiinnostavalta imutanpa tuon tietsikalleni" tms?

Levyjen plarailu kun on myös hauskaa ja yksi tapa löytää kiinnostavia juttuja.

Ja kun on ollut soundeista ja hifistelyistä puhe, niin hankkisitko vaikkapa i-tunesista jonkun tekniseltä tasoltaan kehnohkon, mutta musiikilliseti kiinnostavan biisin, vai unohtaisitko sen suosiolla?

Tuo tuli vaan mieleen, kun eilen kuuntelin Sandy Denny cd-boksilta erästä hyvin low-fi -tasoista, mutta muuten hienoa esitystä.

JahRelainen kirjoitti...

No, aivan varmasti en voi sanoa mutta epäilen suuresti äänenlaatua ;)

ITunesista pystyy kuuntelemaan pienen pätkän biisiä. Mulla toimii spotify aika hyvänä etsiskely/tyypitys kanavana. Jos homma toimii jollakin tasolla niin ostan sitten kaupasta joko cd:n tai iTunesista lataan.

Etupäässä "kehnonlaiset" biisit ostan iTunesista, pääasia on että musa toimii jollakin tasolla muuten se ei kiinnosta.
Paljon tullut hommattua vanhaa garagerokkia yms 60/50-luvun musaa jolloin äänitekninen taso oli mitä oli, tietenkin aikansa huippua.

JahRelainen kirjoitti...

Eli siis iTunesita ostan paljon rupisempaa rokkia/bluesia/poppia 50/60-luvulta, hyviä biisejä joissa ei soundeilla niin herkutella.

Mikkovee kirjoitti...

Eihän tuossa ollut mitään insinööriläppää. Insinööri ottaisi oskilloskoopin ja kun käyrä olisi täydellinen, olisi levykin sen mielestä sitä.

mackan kirjoitti...

Insinörit ja musiiki eivät muutenkaan oikein rimmaa.

Mikkovee kirjoitti...

Nimetön kommentoija möksähtää ja poistaa reaktion aiheuttaneen nimettömän insinööriaiheisen kommenttinsa? Okei...