keskiviikkona, heinäkuuta 29, 2009

Yleistietovisa Tentissä

Jouduimme eilen sattumalta visaan Tentti-baarissa.

Visa oli yleistietovisa. Siinä esitettiin kaksikymmentä kysymystä neljänä viiden kysymyksen kierroksena. Voitimme alkuvisan eli kolme ensimmäistä kierrosta kahden hengen joukkueella viiden hengen joukkueita vastaan. Mukanani oli muuan Ilmari.

Viimeisellä kierroksella oli myös viisi kysymystä, mutta nyt peli koveni: jokaisesta oikeasta vastauksesta sai kaksi pistettä (alkukierroksilla yhden) mutta väärästä menetti kaksi pistettä. Päätimme pelata kovaa peliä ja vastata silti reippaasti jokaiseen kysymykseen.

Ja se kannatti. Alkukierrosten jälkeen johdimme yhdellä pisteellä, mutta lopputulemassa meillä oli peräti kolmen pisteen kaula. Saimme palkinnoksi neljä tuoppia, siis kaksi mieheen. Se antoikin sitten oman momenttinsa loppuillalle.

Omistan voittomme Sadulle. Miksikö? Siksi, että joukkueemme nimi oli tällä kertaa Onnenmuna. Nimi, jota ehdotin aikanaan Poikakuoron uudeksi nimeksi, mutta jonka silloinen naisjäsenemme torppasi jyrkästi.

Muutamia kysymyksiä:
  • mikä yhtiö valmistaa hornet-hävittäjiä?
  • minä vuonna homoseksuaalisuuden tautiluokitus poistettiin Suomessa
  • miten pitkä on Kiinan muuri
  • minkä niminen oli mormonismin perustaja
  • miten monta patsasta on terrakotta-armeijassa

3 kommenttia:

mackan kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Kinkkisiä kysymyksiä siinä mielessä, että vastaukset tietää varmuudella sinne päin.

Nuoremille visailijoille tiedoksi, että PK visaili parin kauden tiistain musavisan lisäksi myös yleisvisassa torstaisin. Siis kaksi arki-iltaa Tupsussa kaiken savun, metelin ja kusenhajun keskellä!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, olisi pitänyt täydentää: Kiinan muurin pituudessa oli tuhannen kilometrin toleranssi, tautiluokituksen poistossa viiden vuoden ja terrakottasotilaissa tuhannen sotilaan.

Satu kirjoitti...

Kiitos Tommi! Taidan olla edelleen samaa mieltä nimestä, mutta jääköön se sinne meidän visailuhistorian kuriositeettiosastoon. Muiden mahtavien muistojen joukkoon :)

Top-5

1. Perjantai 2. Piimä ja näkkileipä 3. Ilta-aurinko 4. Hiljaisuus 5. Olut (alkoholiton) Minulle kelpaa alkoholiton olut, myös kaikkein halvi...