tiistaina, heinäkuuta 28, 2009

Pelkosenniemen paljastus

Olen lueskellut Lapin kansan juttua Andy McCoyn patsaan paljastuksesta ties kuinka monta kertaa, ja aina se jaksaa naurattaa. Täytyy antaa kerrankin tunnustusta, toimittaja on ylittänyt itsensä. Erityisen hyviä ovat kuvatekstit.

Suosikkivirkkeeni:
Kiitokseksi Andy McCoy tarttui myös kitaraan ja improvisoi komean flamencon Andrès Segovian virtuoosimaiseen tyyliin.
Oliko kukaan paikalla? Edes Inkeri?

11 kommenttia:

JahRelainen kirjoitti...

Olisin mielelläni mennyt vaan en löytänyt kaveria joka olisi autolla sinne lähtenyt (tosin en aivan hirveästi sitä etsinytkään).

Mun mielestä toi on ihan komea, joskin huvittava, ele Pelkosenniemeltä. McCoy kun on ollut Lappilaisille enempikin pilkan kuin ylpeyden aihe.

Toi uutisointi on kyllä ollut aika hauskaa, tulee jotenkin mieleen Aku Ankka lehti ja Ankkalinnan tapahtumat:D

mackan kirjoitti...

"McCoy kun on ollut Lappilaisille enempikin pilkan kuin ylpeyden aihe"

Onko Andylle naureskelu nimenomaan lappilaisille ominaista - ja jos on, miten se tulee ilmi?

Segovian flamenco-tyyli.. XD

Anonyymi kirjoitti...

Tuon jotenkin kruunaa se, että Segovian nimeen on pantu vielä aksentti oikeaan paikkaan.

Taloyhtiön lenkkisaunassa käy tyyppi, joka puhuu aivan samalla tavalla kuin Andy. Aivojensa ohella hän on juonut munuaisensa paskaksi, jolloin hän haisee suurinpiirtein siltä kuin joku olisi kussut piparkakkutaikinaan. Vältän hänen kanssaan samaan aikaan saunomista, vaikka muuten olenkin todellinen suvaitsevaisuuden perikuva.

JahRelainen kirjoitti...

"Onko Andylle naureskelu nimenomaan lappilaisille ominaista - ja jos on, miten se tulee ilmi?"

Minulta on tullut eräskin aktiivinen pop/rock-musiikin harrastaja kysymään onko se Andy oikeasti hyvä kitaristi. Myös Andyn habitus katsotaan aika provosoivaksi ns. junttipiireissä ja niitähän täällä riittää.

Pitää muistaa kuitenkin että Andy (ja hänen kaverinsa Mike) ovat ensimmäiset Suomalaiset rokkitähdet, jotka suurta kulttimainetta maailmalla nauttivat.

mackan kirjoitti...

Piirejä riittää totta vie. Mutta niin kauan kuin muistan, Andylle ollaan naureskeltu kaikkialla -
syystä ja ei.

Kyllähän Andy McCoy antaa edelleen aihetta sekä irvailevaan huutonauruun että kritiikittömään rokkipalvontaan ja kaikkeen siltä väliltä (suurin osa ajattelee takuulla näin). Andyn ristiriitaisuus on yksinkertaisesti vaan kiinnostavaa.

Tommin linkittämän jutun kommenttilaatikon perusteella Andysta ollaan hyvin ylpeitä!

mackan kirjoitti...

Hesarissa nimimerkki etelänvetelä:

"Olin itse paikalla Pelkosenniemellä, kun patsas paljastettiin! Siellä oli muitakin kaukaa juuri tätä tilaisuutta varten paikalle saapuneita!

Ilma oli helteinen, aurinko paistoi, tunnelma oli lämmin ja toivottavasti Andykin koki lämmön myöskin henkilökohtaisella tasolla. Ihmiset todellakin rakastavat kylän omaa poikaa ja ovat hänestä liikuttavan ylpeitä mikä kaikille heille (ja meille muillekin suomalaisille) suotakoon.

Useampikin selitti sukulaissuhteitaan Andyyn nähden minullekin, kuka oli serkku, toinen taas pikkuserkku! Paljon oli ylpeitä sukulaisia ja sitten meitä muita jotka nimmareita halusimme ja Andy kirjoitti kärsivällisesti paahtavassa helteessä. Angela-vaimo on näkemäni perusteella vahva nainen miehensä takana ja tukena.

Ja mitä tuli kitarointiin niin upeastihan taiteilija Hulkko kitaroineen esiintyi Pelkosenniemen torilla, soitti jotain latinoa ja klassisempaa kuin Hanoita tms. Puhepuolikin oli ihan kunnossa!

Kyllä kannatti vanhana Hanoi-fanina mennä koko perheen kanssa paikanpäälle! Hyvä reissu ja mies on patsaansa ansainnut!"

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on hienoa, että yksi Suomen pienimpiä ja köyhimpiä kuntia kunnioittaa ainoata suurmiestään noin. Jos ei ole kiinnostusta, varaa eikä konsensusta taiteilijaprofessorin syvällisesti kokemaan pronssimöhkäleeseen, pannaan sitten setämies veistämään patsas moottorisahalla.

Näin pitää toimia: tehdä itse omilla resursseilla ja omaksi huvikseen sen sijaan että käytäisiin aina lakki kourassa Helsingistä kysymässä että onko tarpeeksi hienoa, saadaanko tehdä.

Inksu kirjoitti...

Siis tosiaan jotenki hämmentävää, että nyt ollaan niin ylpeitä ja ihastuksissaan Andystä. Todellisuudessa kylänraitilla kuulemma vielä viime viikolla kuuli tämäntapaisia lauseita "kaikenlaisille huumehörhöille sitä patsaita tehhään".

Mutta tämä tunne on ollut molemminpuolinen pelkosenniemeläisten ja Andyn välillä. Andystä ei ole ylpeilty kun tämä on itse ei ole halunnut pelkosenniemeläiseksi leimautua (vertaa Rovaniemi ja Mr. Lordi).

Ja mitä tulee menestykseen, niin sitähän ei katsota hyvällä missään, joillei siitä jotenkin itse hyödy esim. siten, että pääsee lehteen kertomaan ajatuksiaan oma kylän pojasta. Muuten toisen menestyksen ajatellaan varsinkin pikkupaikkakunnilla olevan pois itseltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, muutamaa vuotta sitten paikallisen lukion rehtori ei ollut oikein tyytyväinen kun sanoin, että heidän kuntansa tunnetaan Lapin ulkopuolella lähinnä Andysta.

Asiasta ties kuinka monenteen, eräs tuttuni kertoi, että heillä oli ollut Keski-Pohjanmaalla rehtorina Andyn eno tai setä, ei muistanut, mutta aivan pilkulleen Andyn näköinen. Jossain penkkareissa tms. 80-luvulla tai 90-luvun alussa hänen kuvansa oli sonnustettu popparin näköiseksi, mistä loukkaantui verisesti ja tuli jotain seuraamuksiakin. Eli kyllä Andyn ympärillä tunteita liikkuu.

JahRelainen kirjoitti...

"Eli kyllä Andyn ympärillä tunteita liikkuu."

Hyvä että liikkuu, eipähän jätä ketään välinpitämättömäksi vai jättikö sittenkin...

Anonyymi kirjoitti...

Joku on ainakin jaksanut koota tällaisen sivuston Andyn jutuista ja niiden ristiriitaisuuksista. En nyt muista onko se linkattu tähän blogiin aiemmin.

Bachia pääsiäisenä II

Carl Philipp Emanuel Bach: Joha nnes-passio H. 785: Leibste Hand! Ich kusse dich Elisabeth Scholl,  altto Basel Baroque Chamber Orchestr...