perjantaina, huhtikuuta 14, 2006

Kotka on laskeutunut

Me kolme poikakuorolaista katselimme ihmeissämme, kun nurkkapöytään kokoontui peräti seitsemän kantanatiivia nimeten itsensä Löysät Boys -joukkueeksi. Olivat kuulemma saaneet tuomarilta erikoisluvan. Joukkueen kapteenina näytti häärävän pahamaineinen tietovisailija Mr. Ace.

Aluksi kysyttiin yksilökysymys. Satu oli muita vikkelämpi, kun tivattiin Karnakin temppelin sijaintia. Seuraavaksi jaettiin ensimmäisen kierroksen visapaperit, teemana ajankohtaisuus. Meillä oli sama ongelma kuin musavisassakin; emme olleet erityisen ajankohtaisia. Juorulehtiä ja roskaohjelmia seuraamalla olisimme pärjänneet paljon paremmin. Emme muun muassa tienneet näyttelijä Kristiina Elstelän tanssikavaljeerin nimeä jossain tanssiohjelmassa. Tuloksena 5/10 oli ainoastaan välttävä. Löysät Boys onnistui meitä paremmin: kuusi pistettä. Muiden joukkueiden (3 kpl) tuloksista en tiedä.

Myös toinen kierros alkoi yksilökysymyksellä. Tällä kertaa ehdin päteä ennen muita, kun läpsäytin käteni yhteen ja osasin nimetä erään kuuluisan tiedustelulentokoneen. Poikakuorolaisiin rekrytoitiin kakkoskierrokselle apuvoimia tasapuolisuuden takaamiseksi: suulas mainosmies, kalju lehtori ja reipas viulisti liittyivät joukkueeseen väliaikaiseksi täydennykseksi. Kakkoskierros oli 20-kohtainen puuhapaperi, jossa tentattiin kaikenlaista yleistietoa. Kaksi pahinta virhettämme olivat maakotka ja HIM. Kokonaisuutena kierros meni ihan tyydyttävästi, 14/20.

Tulimme toiseksi yhteistuloksella 19/30. Voittajajoukkue Löysät Boys keräsi 20/30, eli tiukka visa oli tämäkin. Voittajat saivat mukaansa viisi, Poikakuoro neljä, kolmannet kolme, neljännet kaksi pistettä.

Ensi viikolla olemme lujassa iskussa, kun Tommi ja Jonze, nuo julkeat nippelitiedon kuninkaat ja eriskummallisten ilmiöiden oivaltajat laskeutuvat kuin kotkat omille sijoilleen.

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kotka laskeutui myös täällä. Mutta ennen visaan lähtöä oli pientä jännitystä vatsanpohjalla. Huu, olin lähdössä aivan upouuteen visaan, jonka kulusta ei ole oikeastaan mitään tietoa. Ikävöin myös sitä musavisa-Tupsun tunnelmaa, enhän eilen tiennyt ketä siellä vastustajien pöydissä istuskelee. No perille pääsin ja Tupsu näytti kovin hiljaiselta. Muutama hassu natiivi oli viettämässä torstai-iltaa, useimmat tuskin edes tiesivät uudesta tietokilpailusta.

Tietokilpailu oli oikeasti mukava. Ei onneksi vähäisintäkään yhtäläisyyttä sen onnettoman Onnenpäivien tietokilpailun kanssa. Lisäksi, portsari ehti minulle kertoa, että kauden palkintona on mm. joukkueelle sauna-ilta. Minä meidän joukkueen ainoana tyttönä olen tietysti onneni kukkuloilla joukkuesauna-ideasta :-/

No joo. Mukavaa oli, hyvin meni. Ensi viikolla iskemme Löysille Bojille luut kurkkuun!

Mackan kirjoitti...

Veikkaan, että visa kasvattaa suosiotaan. Parasta on tietenkin se, ettei tarvitse pakkokuunnella huonoa musiikkia;)

Yleistietokilpailu on oikeasti jotenkin objektiivista ja mukavalla tavalla viileää, kun on tiedettävä vaikkapa Kiinan suurin järvi, helmipöllön levinneisyys, polkupyörän patentoija..

Syksyllä varmaan maistuu jälleen musavisailu. Vaihtelu virkistää!

Jonze kirjoitti...

Höh, eikö Utajärveä, Clashin kokoonpanoa tahi muita vaikeita nuorisomusiikkikysymyksiä?
I'm there, man!

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...