maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Zimmerman

Jussi on päätynyt siihen, että kuraahan se Dylan on. Aika monet ovat nykyisin samaa mieltä. Kommenteissa esitin seuraavaa:

Pitäisi kai laskea ihan tilastollisesti hyvien ja kestävien (ns. klassikkokappaleiden) osuus kokonaistuotannosta. Veikkaan, että Dylanin kohdalla liikutaan jossain 5-7 prosentin tietämillä. Kulttuurista merkitystä on jo vaikeampi arvioida; pitäisi tehdä tutkimus. Mutta jos näin pers'tuntumalta heittää ja ajattelee popin kaanonia, niin kukapa muu kuin Dylan?

Voisin vielä lisätä edelliseen sen, että oma Dylan-kuunteluni on aika pienimuotoista; pidän hänen lauluäänensä soinnista, mutta ainoastaan vuosilta 1965-1976. Periodin albumeista suosikkini ovat Bringing It All Back home, Highway 61 Revisited, Before the Flood ja Desire. Viimeksi mainittua en tosin omista, mutta lainaan sitä usein kirjastosta. Suursuosikkini on kuitenkin The Bootleg Series Vol. 5 : Live 1975 - The Rolling Thunder Revue. Siinä on kaikki kohdallaan. Jäljelle jää kymmeniä levyjä, joiden sisältöä en juuri tunne. Biisi siellä, toinen täällä. Sanoista en ymmärrä mitään - eikä tunnu ymmärtävän kukaan muukaan, olen nimittäin kysellyt. Ei edes amerikkalaiset kaverini.

1 kommentti:

Mackan kirjoitti...

Dylanin jeesustelusta:

http://www.kasablogi.com/arkisto/002230.html

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...