maanantaina, syyskuuta 05, 2005

Viikonlopun organisaatiosatoa

Lauantaina katsastettiin ravintoloita: Rollo, Holvi ja Tupsu. Moni tuntui tykkäävän viimeisestä eniten. Itse muistelisin, että siellä on huono ilmastointi. En oikein ymmärtänyt mitä vikaa Rollossa oli. Siellä oli hienot kahvalliset tuopitkin. Tähän väliin kevennys. Ole hyvä, S.
1) "Olla"-verbin käytöt (Frege puhui neljästä merkityksestä, mutta voimme varovaisemmin tyytyä puhumaan käytöistä): kopula eli predikaation "on" ("Feodora on kissa"), luokkainkluusi eli subsumptio ("Kaikki korpit ovat mustia"), identiteetti ("Tellus on kolmas planeetta Auringosta") ja olemassaolo ("On olemassa miljoonaa suuurempia alkulukuja"). Tämä lista ei kuitenkaan ole riittävä. Esim. Lowe ja Wiggins puhuvat konstitutiosta ("Is of constitution": "Tämä sormus on kultaa", "Ihmisruumis on solujen kooste"). Jos konstitutio erotetaan identiteetistä, voidaan paljon reduktionistista roskaa pyyhkäistä menemään. Muitakin variantteja löytyy. Ajatellaan esim. lausetta "Olla keltainen on olla värillinen". Tässä ei ole kyse identiteetistä, koska myös olla punainen on olla värillinen; kyseessä on pikemminkin subsumptiolle analoginen, intensionaalinen "on". Broad käytti termiä "conveyance". Ominaisuus F "konveijaa" G:n, jos siitä, että jokin olio on F, seuraa, että sama olio on G.

Kiitos, S. Asiaan. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Huomasin, että raamikkaan portsarin tarjoamat puhelinnumerot kelpasivat seurueen naisjäsenille. Alamm Aletaanko neuvottelut Tupsun kanssa? Ehdotan, että kysymme kaikilta ensin tarjoukset. Ovatko kiinnostuneet järjestämään musavisaa ja mitä siitä tarjoavat. Valitaan niistä paras tai sitten esitetään omat ehdot. Alle Karhun tason (voittokaljat, 5 tuomarikaljaa, megapommi ja ylläripläjäys) ei pitäisi mennä. Erityisen tärkeitä ovat tuomarikaljat, jotka motivoivat tekemään työn, josta muuten joutuisi maksamaan enemmänkin. Lopuksi S kertoo tarinan, jota me kaikki voimme miettiä musavisalaisina, miehinä ja ihmisinä:
Ajatellaan kivikasaa, jossa on, sanokaamme, 34 kiveä. Tuo kokonaisuus on Lowen termein aggregaatti: osista koostuva kokonaisuus, joka voidaan laskea yhdeksi, mutta joka on olemassa vain niin kauan kuin nuo osat (kivet) ovat yhdessä. Jos kivet heitellään hujan hajan luontoon, kasaa ei enää ole, mutta yksittäiset kivet ovat edelleen olemassa.

4 kommenttia:

Mackan kirjoitti...

Rollo oli kallis ja aika hengetön, Holvi oli ok, mutta Tupsu just. Olen tosin samaa mieltä paikan ilmastoinnista, joka on kieltämättä aika kehno.

Noonen edustaja tiedusteli retkemme antia ja esitti sellaisen näkemyksen, että Tupsun kantajengi ei välttämättä halua meluavia musavisalaisia pilaamaan tiistai-iltaansa. Pitäisikö kokoustaa - pitää oikein SUURI MUSAVISAPALAVERI? Kommentoikaa ainakin ensi alkuun.

Satu kirjoitti...

Kappas, Markokin on saanut salasanansa vörkkimään :) Niin, Tupsu oli minunkin mielestä paras vaihtoehto. Kantasakista viis, jos ravintoloitsija innostuu asiasta.

Holvi oli myös ihan jees. Voishan sitä vielä katsastaa muitakin paikkoja: Oluthuone, Koskikapakki, Irkku, Lilli ja mitä muita niitä onkaan? Rovaniemi - luvattu pubien maa.

Joo, ilmoittaudun palaveriin. Ehdottelinkin sellaista jonkinlaista jo kauan aikaa sitten Ässien palstalla...

Antti L kirjoitti...

Niin, ei se Karhunkaan kantasakki(??) ollut aina niin kybällä visassa mukana. Tupsussa ois aika siistiä jos tuomari vois vetää iltaa sieltä "lavalta". Vois tosin ramppikuue iskeä. :D

Antti L kirjoitti...

ramppikuume siis.

Top-5

Siisti koti Bänditreenit YouTube-tilaukset Oma somevirta Karjalanpaisti Loppujen lopuksi some ok ihan okei, kunhan ei eksy turhan usein vier...