tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Kohta se taas alkaa

Torstaina, Musavisa nimittäin. Sitä ennen minä juon kahvia, välttelen parturia ja diggailen musaa ja teen tällaisia typeriä listoja.

Parasta just nyt:
1. Lumi - talvesta diggaamattomat voivat vaikka vaihtaa pallonpuoliskoa, täällä on nyt talvi ja lunta, Australiassa ei...
2. Alamäkihiihto - väkisinhiihto nyt vaan on nimensä mukaisesti vähän hölmöä
3. Pipolätkä - kumilätkä, 6-10 ukkoa luistimineen ja mailoineen, tarviiko muuta? Ainiin, se jää
4. Tummat oluet - jostain syystä nyt ei vain lagerlitkut maistu, toisaalta tein myös uudenvuodenlupauksen juoda vähemmän, mutta parempaa olutta
5. Musavisa alkaa - kyllä, vasta sijalla viisi, nyt on talvi

PS. www-ammattilaisena minua riepoo bloggerin tapa määritellä koodiin lihavointi ja kursiivi noista editointinappuloista - ihan perseestä, koodasin käsin.

5 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Tämä antaa niin hyvän tilaisuuden jukkakorpeloinnille, etten malta olla käyttämättä. Loukkaantuminen kielletty!

Kas kun et sitten käyttänyt numeroidun listan luomiseen ol-elementtiä.

Tiedät varmasti myös sen, ettei strong tarkoita lihavointia eikä em kursiivia. Näille on omat elementtinsä bold ja i.

Tietenkin näiden käyttö on puristien mielestä väärin koska HTML kuvaa rakennetta, ei ulkoasua.

tommi kirjoitti...

Eipä näy olevan tekstikappaleetkaan p-elementeillä vaan kaksilla rivinvaihdoilla. Rivinvaihdothan olivat muinoin suurin saatanallisuus sitten jo kai hävitetyn blink-tagin.

Tästä tulee mieleen www-nyyssiryhmä jostain 90-luvulta. Voi sitä puhdasoppisuuden ja nipotuksen määrää! Siitä on kuitenkin se apu, että tarvittavan HTML-merkkauksen osaa tehdä lonkalta ja saa nopeasti valmista tai ainakin valmiin näköistä.

Ne ajat tietenkin nolottavat mutta menneisyys, jossa mikään ei nolota, on hukkaanheitetty.

Mikkovee kirjoitti...

Toki tommi tiedän, mutta kun bloggerin tekstieditoria käyttää tekstinkäsittelyohjelman tapaan, niin enterillähän ne rivinvaihdot tehdään, eikä se myöskään te p-tageja. En nyt myöskään viitsinyt naputella sitä listaa tuohon ol-tageilla.

Ja se bloggerin tekstieditorihan antaa nuo lihavoinnit ja kursivoinnit tälviisiin: span style="font-weight:bold;"

Ja korrektia merkkausta (nykyään) on käyttää em ja strong silloin, kun korostetaan yksittäisiä sanoja - jopa lyhyitä lauseenpätkiä - jotta myös screenreaderit ymmärtävät painottaa niitä oikein. ;)

Loukkaantumisesta ei pelkoa.

tommi kirjoitti...

Joo, strong ja em ovat tosiaankin oikein juuri mainitsemastasi syystä. Tuota p-tagihommaa en tullut edes ajatelleeksi, paitsi itse kyllä muistan käyttäneeni.

Itse käytän googlen valmista ja olen kirjoittanut viime vuosina HTML-merkkausta melkein pelkästään PHP-sivuille tai jonkin ohjelman generoitavaksi. Kuten mainitsin, niistä vanhoista puhdasoppisuuden ajoista jäi terveellinen nolous.

Jonze kirjoitti...

Jee! Tänään se alkaa! Tulen itse työvelvoitteiden vuoksi myöhässä, mutta yritän kuitenkin kiirehtiä.

Top-5

1. Mustikat ja vaniljakastike 2. Discografioiden kuuntelu 3. Tampere 4. Kevät 5. Alut Pitkästä aikaa. Innostuin kirjoittamaan, kun kaverini ...