tiistaina, tammikuuta 26, 2010

Top jotain.

3. i Podin latailu ja putsailu
1. samuel l jacksonin leffat
2. tuleva intian reissu
5. uus
kahvikuppi
6. hy
vät pop/rock aiheiset blogit ja hyvät kuvat
4. kef reference 101 skobet

12 kommenttia:

mackan kirjoitti...

Onko muilla poikakuorolaisilla iPodia?

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ei ainakaan, ja periaatteena olla hankkimatta, koska

a. pidän sitä ylihintaisena
b. iTunes toimii järkyttävän hitaasti ja huonosti Windowsissa (maceissa tietääkseni erittäin hyvin)

Ja on kai siinä mukana myös vähän sitä, etten pidä ihmisistä, joille se on suunniteltu ja jotka ottivat ensimmäiset ipodit käyttöönsä.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei oo (ei oo), ei tuu, ei tipu lämpöö enkä sano juu (juu)..."

JahRelainen kirjoitti...

Hyvä peli iPodi on. iTunes on hyvä softa ja toimii nopeasti. iPodissa on kuitenkin tärkeintä se äänentoisto, joka on briljantti.

iPodi on 2000-luvun musadiggareiden uusi väline joka on tullut jäädäkseen. Vinyylit, cd:t, kassut ja iPodi, jokainen valitkoon omansa.

mackan kirjoitti...

Jää kyllä hankkimatta.

En ole vuosiin kuunnellut musiikkia työntämällä kaiuttimia korviini.

Tai hetkinen, automatkalla Ivaloon pari kuukautta sitten kuuntelin pyynnöstä pyynnöstä erään Joni Mitchellin kappaleen. Täytyy sanoa, että kuulosti aivan mielettömän hyvältä. Mutta sitten iski taas audioklaustrofobia.

Ulkona kuuntelen äänimaisemia.

JahRelainen kirjoitti...

iPodin pystyy helposti kytkemään myös kotistereoihin (tai siihen viihdekeskukseen). Pakkaamattomalla äänellä ja perustelakalla ääni kuulostaa aika hyvältä.

Suosittelen aivan vilpittömästi tuon laitteen haltuunottoa. Raha ei pitäisi olla este jos tekee perusduunia ja on normaalijärjellä varustettu MUSADIGGARI!

JahRelainen kirjoitti...

Kaiuttimia korviin....

Mä kuuntelen paljon musiikkia luureilla. Ja aivan yhtä nautinnollista se musan kuuntelu on luureilla kuin kaiuttimillakin. Tosin tässä taloudessa taitaa noin äkikseltään laskettuna olla 7 luurit, soundivivahteita siis riittää.

iPodilla on hauska tehdä listoja, vähän niinkuin ennenvanhaan tuli tehtyä kokoelma kassuja.

mackan kirjoitti...

No ehkä sitten joskus, kun vanhat kamat menevät rikki tai muuten vaan kyllästyy.

Anonyymi kirjoitti...

Ipod on kieltämättä mukava hypistellä ja toisin kuin useimmilla kilpailijoilla, sillä on mukana vakiona kelvolliset kuulokkeet.

Muuten komponentit ovat aivan samat ja halpenevat koko ajan niin, että parin vuoden takaista huipputekniikkaa saa nykyään suunnilleen mainosavaimenperissä. Mikä tietenkin on hyvä, koska merkeillä keikailu on jotenkin niin moukkamaista.

Tuo iTunes taas kulutti minulla jotain 20 % prosessointiaikaa jatkuvalla syötöllä, en tajua miksi. Kilpailijat pyörivät paljon kevyemmin. Joskus ennen iTunesissa oli markkinoiden paras mp3-kooderi, joka siis tuotti parhaan laatuisia tiedostoja per bittimäärä, mutta nyt toiset ovat saaneet jo siinäkin kiinni.

Itse yhdistän iPodin laumasieluisuuteen muutaman vuoden takaisten kokemusten takia, mutta rehellisesti ottaen ei se ole ainakaan huonompi tuote kuin kilpailijansa. Kuin ehkä hintaan nähden.

JahRelainen kirjoitti...

Ohhoh, aika vahvaa argumentointia. Joten pakko kysyä muutama juttu Tommilta.

iPodin luurit kuten kaikkien muidenkin "kannettavien" mukana tulevat ovat ihan kelvottomia. Paitsi tietysti johonkin lenkkeily/urheilu suorituksen aikana tapahtuvaan taustamusiikin kuunteluun ne ovat ok, ei keskittyneeseen kuunteluun. iPodin kuulokkeet joutavat suoraan romukoppaan.

"Joskus ennen iTunesissa oli markkinoiden paras mp3-kooderi, joka siis tuotti parhaan laatuisia tiedostoja per bittimäärä, mutta nyt toiset ovat saaneet jo siinäkin kiinni. "
Ketä nuo kilpailijat ovat jotka pääsevät samaan äänenlaadulliseen tasoon?

Mistähän kumman syystä iPodi nappaa vuosi toisensa jälkeen täydet pisteet kannettavien soittimien laite vertailuissa?

Anonyymi kirjoitti...

Onhan näissä tietenkin eroja, ja iPod aina kärjessä. Erot kapenevat tietenkin jatkuvasti, mutta täytyy sanoa, että aion lukea testit ennen kuin ostan uuden soittimen.

Minulla itselläni on aika iäkäs ja pieni Creative Zen V. Olen harkinnut uuden hankkimista, koska tästä on ohjaustappi haljennut. Sitä voi käyttää, mutta se on aika vaivalloista ja pitää tietää kikat.

Olen myös vähän tyytymätön sen ääneen. Toisaalta kun kuuntelin sitä paremmilla kuulokkeilla, huomasin että 85 % valituksestani johtui vain luureista. Tuo loppu heikosta kuulokevahvistimesta, joka pitää äänen ohuena verrattuna esimerkiksi CD-soittimen tai tietokoneen kuunteluun.

Eli tämän asian pitää olla kunnossa nykyisen soittimeni seuraajassa.

Noista ohjelmista: itse olen käyttänyt ainakin Winampia ja Windows Media Playeria. Viimeksi mainitun vanhoja versioita haukuttiin melkoisesti, mutta itse olen ollut aivan tyytyväinen siihen, mitä nykyiset ovat tuottaneet. Kysymyksessä on vain oikeiden tai ainakin parempien algoritmien käyttäminen ja kun ne keksitään, ne on melko suoraviivaista ohjelmoida uuteen versioon.

Olen itse tottunut Media Playerin käyttöliittymään, pidän siitä kokeilujen perusteella enemmän kuin iTunesista (tämä on varmaan pääasiassa tottumiskysymys) joka taas lukitsee iPodin käyttöön ja päinvastoin. Käytännössä varmasti ostan siksi jonkin muun merkin, joka sopii yhteen eri ohjelmien kanssa.

En muuten yhtään ihmettele monien mp3-kammoa. Sain taannoin kaveriltani jostain muinoin imuroidun levyn, joka oli koodattu varmaan joskus varhaisella nolkytluvulla. Sitä rätinää ja napsuntaa, ja ääni soi kokonaisuudessaan kuin peltipurkin sisällä. Kokemus oli yksinkertaisesti karmea.

Tämä kuitenkin on helpottanut välineiden parantuessa, koska nykyisissä tietsikoissa on riittävästi tehoa tehdä äänitiedostoille käytännössä mitä vain ja tallennustila on halventunut niin, ettei musiikkia tarvitse enää pakata niin järjettömästi kuin ennen. Plus sitten tietenkin se, että musiikkiohjelmat on ohjelmoitu nykyään paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta taas ei sitä tiedä vaikka ostaisi macin seuraavaksi koneeksi, minkä jälkeen varmaan käännyn Apple-robotiksi kuten muutkin sen käyttäjät.

Tämä tuli mieleen siitä, että löysin eilen videon, missä ei olla tyytyväisiä uuteen iPadiin.

Top-5

Raahe Jäätelö Aki Kaurismäen elokuvat Kalastajan kalagrilli Rantakadulla Pitkät kävelylenkit ennen lounastuntia Nukuin pitkät päiväunet. Nim...