sunnuntaina, tammikuuta 10, 2010

Leffauutinen

Panun palstalta sain tiedon, että Burroughsin Mars-kirjoista on valmisteilla elokuva. Lapsuudesta muistan, että ensin ahmin Tarzanit, sitten John Carterit. Parhaana Tarzan-elokuvana pidin Christopher Lambertin tähdittämää Greystokea, joka oli jotain aivan muuta kuin ne vanhat Weissmullerit - joista pidin myös.

Entäpä kirjojen naishahmot? Etenkin Oparin ylipapitar La ja Heliumin prinsessa Dejah Thoris kutkuttivat mukavasti nuoren pojan mielikuvitusta. Mielenkiinnolla jään odottelemaan elokuvaa.

Suositeltavaa lisälukemista: Paula Havaste - Tarzan ja valkoisen miehen arvoitus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eräänlainen Mars-filmatisointi on kai jo ehtinyt tulla:
http://www.youtube.com/watch?v=nsawq3PBMms

Minä en muista lukeneeni Mars-kirjoja lapsena, mutta viime vuosina olen huomannut niiden olevan erinomaista kesälukemista.

Tarzan-kirjoista minulla on jostain syystä vain hyvin hämärä muistikuva. Pari isoa sarjakuva-albumia taas olivat hyvinkin mieleenpainuvia.

John Carter-sarjikset tuli kyllä luettua...

Ja kansikuvista Frazettan ja Krenkelin ACE-pokkareiden kannet ovat ehdottomia:

http://goldenagecomicbookstories.blogspot.com/2009/05/frank-frazetta-edgar-rice-burroughs-ace.html

Pitääpäs hankkia tuo väikkäri. Luulin, ettei sitä enää saa ostettua mistään. Portti-lehden Burroughs-numero (2/91) on myös suositeltavaa ja viihdyttävää luettavaa.

JahRelainen kirjoitti...

Viihdyttävin Tartsania sivuava julkaisu on Cheetah Omaelämänkerta. Kuuluu kirjahyllyssä siihen Raamatun ja Jallun vuosikertojen viereen.

Top-5

Raahe Jäätelö Aki Kaurismäen elokuvat Kalastajan kalagrilli Rantakadulla Pitkät kävelylenkit ennen lounastuntia Nukuin pitkät päiväunet. Nim...