sunnuntaina, elokuuta 03, 2008

Gotham City 2008.


Yön Ritarista on tullut leffateattereihin tämän kesän hittileffa, eli niinku taajamassa tai haja-asutusalueella asuvat sanoisi "vetonaula". Tietenkin vannoutuneena Batman diggarina alkoi epäilys kalvata kun kuulin leffan kovasta sukseesta, normaalia skeptismiä. Kelailin jonkusen minuutin : "pitäiskö venata kun leffa tulee dvd:lle?", "ja paskat, kaikki aiemmatkin Batmanit nähty leffateatterissa ja eihän lippu maksa kuin parin tuopin verran", eikun leffaan. Heti alkuminuuteista lähtien, silmämunat kovana, tapitin leffaa kuin vain kunnon Batman-fani voi ja hyvinhän se voi, kaks ja puol tuntia kesti intensiivinen sankaritrippi. Christian Bale antoi jo edellisessä Batmanissa esimakua kyvyistään luoda uutta mustaa nahkaa Batmanin harteille, tuoden huumoria ennen niin tosikkomaiseen Bruce Wayne:n hahmoon. Morgan Freeman:n läsnäolo on aina hienoa katseltavaa (ja kuunneltavaa), eikä mies petä tässäkään rainassa. Gary Oldman, jolle yleensä on langennut leffaroolijaoissa jonkinasteisen mulkeron esittäminen, loisti nyt ns. hyvänä tyyppinä ja hyvin loistikin. Jokerina pohjalla tietenkin Heath Ledger. Eipä turhaan ole kehuttu miehen roolisuoritusta ja ehdoteltu Oskareita, aivan klassikko vetoja. Oikeastaan voisin lyödä vanhoista linttaanastutuista tennareista vetoa että koko leffa nousee klassikkojen sarjaan.
Soundtrackista en vielä tiedä mitään, paras Batman soundtrack löytyy toistaiseksi Batman Forever leffasta.

Ugabuga, Gotham Cityssa kaikki okei, kattokaa ite tai vetäkää foliohattu päähän.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä oli, mutta eipä tehnyt majaa rinnan alle. Pidin enemmän aiemmasta Bale-virityksestä, jossa oli satsattu enemmän mustan tunnelman luomiseen (Beginning). Tykkään nimenomaan siitä mytologisesta puolesta.

Kannattaa ehdottomasti käydä teatterissa katsomassa, telkkarista katsottuna Dark Knight ei takuulla toimi niin hyvin.

Top-5

1. Perjantai 2. Piimä ja näkkileipä 3. Ilta-aurinko 4. Hiljaisuus 5. Olut (alkoholiton) Minulle kelpaa alkoholiton olut, myös kaikkein halvi...