tiistaina, heinäkuuta 29, 2008

Mark Lanegan



Lanegan vetelee komeesti, soundi kuin haudan takaa, huh. Ilman tän miehen panosta ois QOTSA:n Song for ...... albumi jäänny aika erilaiseksi ja moni muukin albumi jossa jamppa hyörinyt "taustalla". Muistaakseni ens kuun alussa Lanegan&Dulli Tavastialla Gutter Twins nimellä. Siellä myöhäisheränneet joraa nivuset vaahdossa, mut hyvä niin, parempi myöhään kun ei laisinkaan tai jotain sinnepäin tai ihan päin helvettiä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävikö Lanegan QOTSAn kanssa Suomessa? Eiks QOTSA käynyt Provinssissa tai jossain festareilla? Joskus harmittaa, kun ei tullut nähtyä Screaming Treesiä, vaikka siihenkin olisi ollut teoreettinen mahdollisuus. Taannoisessa NYTissä oli hauska Isobel Campbell haistis, missä hän haasteli myös yhteistyöstä Laneganin kanssa.
Ja vast'ikään tuli kuunneltua Laneganin Down in the dark-soolosinkkua vuodelta '89, kai? Sekin älppäri -siis miltä se 7" oli lohkaistu- oli tarkoitus ostaa. Taustoja levyllä määki joku Kurdt Cobain. Pitäisi kai kaivella Screaming Treesejäkin hyllystä.

JahRelainen kirjoitti...

En aivan varma ole kävikö se QOTSA:n kanssa vai miten mutta youtubelta löytyy yks pieni haastattelupätkä joka on tehty täällä Suomessa. QOTSA on joo kaks kertaa käynny täällä.

Mä tein joskus viime syssyllä semmosen kokoelman noista Screaming Trees:n levyistä, kun ovat aika vaihtelevan tasoisia levyjä tehneet niin kätsysti sain semmosen timmin paketin kasattua cd:lle.

Laneganin BubbleGum albumi on ollut itselläni aika kovassa rotaatiossa aina ostopäivästä lähtien.

Anonyymi kirjoitti...

Screaming Treeshän kävi suomessa joskus 90-luvulla, ja silloin Ruotsin laivan jäljiltä krapulaista Lanegania haistateltiin sinne sun tänne. Ja joo, bändin tuotanto oli aika epätasaista. Siksi levyjä ei tullut kovin hankittua, ja joku ehti mennä divariinkin.
Se haikailemani soolevy taisi olla Winding sheet, en nyt jaksa tarkistaa.

JahRelainen kirjoitti...

Kävi S.T. suomessa. Ellen aivan väärin muista niin Jokelaisen Jarkko haastatteli niitä Jungle lehteen just silloin.
Jungle oli muuten hyvä lehti kitararockin ystäville.

Top-5

1. Perjantai 2. Piimä ja näkkileipä 3. Ilta-aurinko 4. Hiljaisuus 5. Olut (alkoholiton) Minulle kelpaa alkoholiton olut, myös kaikkein halvi...