perjantaina, tammikuuta 17, 2014

Kulttuuritekoja

Melekosta. Nyt-liite täräytti inttervepsiin lyhyen (h)oppimäärän suomihiphopista. Varsin ansiokas ja tiivistetty paketti, vaikka joistain asioista itsekin olen ihan vähän eri mieltä tekijöiden kanssa. Kyllä tuo silti on nimensä mukaisesti sellainen paketti, jolla pitäisi peruskurssi läpäistä.

Sitten google on tehnyt tällaisen päräyttävän visualisoinnin musiikin aikajanasta, eli Music Timelinen. Tuossa varmasti riittää ainakin musarunk...hifistelijöille naksuteltavaa toviksi.

Ja on mulla tähän laittaa vielä videokin. Tiukka styge. Oikeen megabläästi menneisyydestä.

2 kommenttia:

Mackan kirjoitti...

Just hetki sitten aattelin, että pitäisi varmaan perehtyä ammatillisista syistä hiphoppiin, metalliin ja lastenmusiikkiin.

En tiedä niistä mitään.

Ehkäpä NYT-liitteen juttu auttaa ensi alkuun.

Mikkovee kirjoitti...

Tuon Nyt-liitteen jälkeen voinee siirtyä sitten väikkäritasolle ja lukea Rappiotaidetta -kirjan. Mullakin se tosin on hankkimatta vielä, mutta listalla on.

Toinen hyvä teos hoppiin on Jeff Changin Can't Stop Won't Stop, joka multakin löytyy hyllystä suomeksi. Siinä käsitellään aika ansiokkaasti hiphopin kulttuurin synty ja kehitys jenkeissä.

Top-5

1. Mustikat ja vaniljakastike 2. Discografioiden kuuntelu 3. Tampere 4. Kevät 5. Alut Pitkästä aikaa. Innostuin kirjoittamaan, kun kaverini ...