torstaina, tammikuuta 09, 2014

Top-5

1.) B-Day!
2.) Aamukahvi
3.) Tuleva talviloma
4.) Kamarimusiikin taito
5.) Scorpions: Love At First Sting (1984)

1984 ilmestyneistä levyistä pitäisi blogata lisää. Se oli loistava levyvuosi! Mutta kyllä tänäkin vuonna ilmestyy hyvää musiikkia - ja levyjä!

3 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Ehdottomasti pitää kirjoittaa. Jokainen etnomusikologi, joka ei kirjoita auki heräämistään popmusiikkiin, pettää ihmiskunnan.

Rokki on yksinkertaista musiikkia tietämättömille teineille ja siksi se otetaan vastaan ensimmäiset n. kaksi vuotta sen jälkeen, kun ollaan päätetty ruveta nuorisoksi. Varmaan nyt kuten muinakin vuosina on tehty yhtä hyviä levyjä, mutta niillä on toiset kokijat.

Katsoin heti wikipedian listan vuonna 1984 ilmestyneistä levyistä ja menin sekaisin takaumista ja mieleenjohtumista. Nokitan heti yhdellä valinnalla: Van Halen: 1984. Tuo alku kuulosti silloin niin nykaikaiselta, ja sitä seurasi levyllinen sävellyksellisesti yllättävän kunnianhimoista ja aurinkoista Amerikan länsirannikon tyhmärokkia, lyriikatkin alkavat I get up, and nothing gets me down.

Siinä on hälläväliä/rocknroll -filosofia syvällisimmillään. Tulee mieleen eräs kaverini, joka teki laudaturit sekä teoreettisesta että käytännöllisestä filosofiasta, mutta katsoo edelleen kuten varhaisteininäkin, että lopullinen totuus löytyy Kissin laululyriikoista.

tommi kirjoitti...

Kun nyt lankesin kommentoimaan kasarinostalgioissani, lanseeraan tänne oman blogin puutteessa sanan, joka puuttuu vielä googlen hakutuloksista: yksikymmentäluku. eli yksäri. Kukaan muu ei näytä tietävän mitä aikaa elämme.

Mackan kirjoitti...

No niin!

Kiss: Animalize(1984)

Street hustler comes up to me one day

And I'm walkin' down the street, mindin' my own business

Now he looks me up and he looks me down and says

"Hey man, what be this and what be that. And why you gotta look like that?"

Well I just looked at him, I kinda laughed, I said "Hey man, I am cool, I am the breeze"