sunnuntaina, joulukuuta 08, 2013

Sibeliuksen synttärit ja suomalaisen musiikin päivä!

Sibelius Top-5

1.) Neljännen sinfonian viimeinen osa (tähän liittyy eräs henkilökohtainen luontokokemus Vahon kylässä)
2.) Alla marcia (sain soittaa tätä kerran Elias Seppälän johdolla)
3.) Valse Triste (luin poikasena Heikki Turusen kirjoja, ja hän kehui biisiä haastattelussa. kolahti)
4.) Tuonelan joutsen (Karajanin johtamana, koska se vaan sattuu olemaan eka minkä koskaan kuulin)
5.) Viulukonsertto (kuuntelin tätä yhteen aikaan miltei joka päivä, osaan hymistä mukana alusta loppuun)

Tampere-talolla soittivat Rouvalin johdolla Andante Festivon. Kuulosti ihan mielettömän kauniilta! Harkitsin listalle, mutta sitten olisi pitänyt huomioida myös viides sinfonia.


8 kommenttia:

Mackan kirjoitti...

Lempijoululauluni on En etsi valtaa loistoa, kunhan Soile Isokoski ei laula sitä.

Jonze kirjoitti...

Täytyypä tunnustaa: barokkaillessa meni tuokin päivä... Tiskiangstia lievittämässä radiosta kolmas osa Risto Nordellin matkakertomuksesta Sebastian Suuren jäljillä (on vielä Areenassa, kannattaa kuunnella. Siinä tuli muuten myös Andante Festivo), kaiutinpiuhojen kosketushäiriöiden korjailulevynä Glenn Gouldin soittamia Golberg-muunnelmia (1955 versio) ja sitten äänen taas kuuluessa kantaatti BWV 61 Nun komm, der Heiden Heiland (se kun oli 2. adventtisunnuntai).

Sibelius ja suomalainen musiikki ovat kyllä soineet jo aiemmin menneellä viikolla ja Lauantain toivotut levytkin olivat hyvin kotimaispainotteiset.

tommi kirjoitti...

Valitettavasti pahoitellen joudun ikäväkseni toteamaan sivistymättömyytenne, sillä Johan Christian Julius ”Jean” Sibelius (8. joulukuuta 1865 Hämeenlinna – 20. syyskuuta 1957 Ainola, Järvenpää) oli suomalainen kansallisromanttinen säveltäjä eikä mikään "bändi", kuten te moukat viihdeorkestereitanne kutsutte. Hänen Fourth Symphony ja Violin Concerto ovat teoksia, joita ilman en osaa kuvitella sivistyneen kodin levyhyllyä. Sitäpaitsi olette kirjoittaneet nimimerkkinne väärin, oikea muoto on 'Einstein'.

Mackan kirjoitti...

Hahaha :DD

tommi kirjoitti...

Valitettavasti teillä on edelleen e siinä missä i:n pitäisi olla. Vai luuletteko, ettei Alfred Einstein ollut riittävän älykäs kirjottamaan sukunimeään oikein?

Tiedättekö muuten, että 'teen' tarkoittaa teini-ikäistä? Mikä moka!

Itse myönnän, että kirjoituksestani puuttui possessiivisuffiksi. Sellaista pakkaa tapahtumaan koska luen melkein pelkästään vieraskielistä kirjallisuutta koska Suomeksi käännetään vain trivialiteetteja.

Anonyymi kirjoitti...

Minä luovutan. Pyydän anteeksi, jos loukkasin Tommia.

Kuitenkin Einsteen ja Albert Einstein ovat yhä kaksi eri asiaa, eikä siitä pääse mihinkään. Enkä ole tullut ajatelleeksi tuota teen-päätettäkään, moka tosiaan.

tommi kirjoitti...

Pakko kai sanoa, ettei tätä oltu tarkoitettu tosissaan otettavaksi (en osannut edes kuvitella että joku ottaisi).

Jostain syystä äidyin imitoimaan myöhäisteini-ikäistä itseäni: tärkeilevää nerona itseään pitävää elitistiä, joka onnistui munaamaan itsensä suunnilleen jokaisella virkkeellään. Ajattelin, että se sopii duon "siben ekan demon" jatkoksi.

tommi kirjoitti...

Rauhoitan muutenkin tätä blogien lukemista joksikin aikaa koska se estää ulkoisesti pakotetumpien asioiden hoitamista.