keskiviikkona, helmikuuta 01, 2012

Piratismi on uusi radio

sanoo Neil Young. Saattaapa tuossa olla perää ja paljonkin, se laatu un ei aina piraattiämpäreissä (eikä todellakaan edes Spotifyssä) ihan aikuisten oikeasti ole niin päätähuimaava, etteikö niitä hyviä levyjä tulisi ostettuakin ihan laillisesti. Metallican ja Lars Ulrichin kusipäisyyttä lähentelevä, tai öh, kusipäinen asenne toki tiedetään entuudestaan, joten Niilon avaus toiselta laidalta ja vähän enemmän marginaalista onkin varsin mielenkiintoinen.

5 kommenttia:

mackan kirjoitti...

Samassa jutussa:

"Steve Jobs was a pioneer of digital music, his legacy was tremendous. [...] But when he went home, he listened to vinyl."

Kuten olen sanonut, kysymys on tunnelmista ja niiden hakemisesta.

Mikkovee kirjoitti...

Sitähän se juuri on. Itselläni musiikki soi usein esim. laskiessani, maastopyöräillessäni tai töitä tehdessäni ja kuulokkeista. Ulkoillessa ne puhelimen kuulokkeet eivät nyt niin hifit ole, kuin kotikonttorissa, mutta liian rapalaatuinen ämpäri ei ole kivan kuuloinen niistäkään kuultuna. Ratkaisevaa on tällöin se, että biisejä kulkee mukana riittävä määrä.

Fiilistelyyn saattaa sitten hakea isompaa ja avarampaa saundia.

Tavalliselle populäärimusiikin kuuntelijakulutajalle puolestaan äänen laadulla ei usein le niin suurta merkitystä, vaan pienen radionkin kökkö saundi voi piisata. Eli myös spotkula tai juutuuban metallinen klangi ilmeisesti kelvannee.

Sitten on kai myös niitä, jotka vääntävät siitä kotiteatterivahvistimesta treble- ja bass-namiskat kaakkoon sen kummempia miettimättä ja leidigaga pauhaa ja fiilis on kiva.

Kukin tyylillään.

JahRelainen kirjoitti...

Et ois muuten linkittäny mutta kun jutusssa mainittiin taas tää ompporunkku Steve Handjobs. Heh :)

Metallican "kusipäinen asenne" oli ihan hyvä juttu. Toimivat vastavoimana piratismille, antoivat kasvot sille matsille, muusikoiden puolelta siis. Eli en alkais kusipäiksi jätkiä haukkumaan vaikka skeidaa musaa tekevätkin.

Itse ostin Spottarin premiumin ja ihan hyvin pörisee taustalla, fiilis pohjalta. Äänenplaatu on ostetussa versiossa parempi kuin ilmaisessa.

iTunesistakin saa ihan hyvän laatuista kamaa ostettua AppleLoseless säädöillä.

Mikkovee kirjoitti...

Olisimpas. Tuo Neil Youngin kommentti piratismista itsessään on niin merkittävä, että se riitti perusteeksi.

Kyllä Metallicaa ja Ulrichia voi huoleti haukkua tässä suhteessa kusipäiksi ja sen lisäksi luddiiteiksi, sillä niin kovasti he olivat aluksi ja pitkään kaikkea musiikin verkkojakelua vastaan. Ellen väärin muista, niin ne haras pitkään jopa iTunes-myyntiä vastaan.

Spotkula-tili on mullakin, ilmainen, enkä ole oikein viitsinyt sitä käyttää.

JahRelainen kirjoitti...

Ilmainen, iTunes,
miks ei maksettuna?