lauantaina, joulukuuta 03, 2005

Aamupäivän kolahdus ja USA

Jefferson Airplane: Triad

Muutenkin nyt maistuu amerikkalainen 60-luku. Asiasta melkein toiseen. Katsoin eilen scifi-parodian nimeltä Linnunradan käsikirja liftareille. Roskaa oli. Huima ero kirjassa ja elokuvassa. Raina olisi ollut luultavasti parempi, jos se olisi hoksattu tuottaa Yhdysvalloissa vaikkapa sillä possella, johon kuuluvat Owen Wilson, Vince Vaughn ja Ben Stiller. Myös Paul Giamatti, William H. Macy, Philip Seymor Hoffman ja Steve Buscemi, sekä Billy Bob Thornton ovat sellaisia neroja, jotka taipuvat mihin vaan. Remaken ohjaajaksi palkkaisin rohkeasti Terry Zwigoffin.

Amerikkalaiset ovat oivaa viihdyttäjäkansaa. Sääli, että ulkopolitiikka menee välillä överiksi. Sisäpolitiikka ei taas kuulu meille muille, joskin sekin on ajoittain aika kiinnostavaa. Siinä on näet vahva populaarikulttuurinen maku, josta pidän. Viimeisin demokraatti-pressakin soitti saksofonia ja poltteli sikareita - eikä tarvinnut edes humidoria! Viidyttäjäkansaa!

2 kommenttia:

Antti L kirjoitti...

Onkos tämä nyt jotain huumoria kun en älyä. Liftarifilmatisointihan on vallan mainio! Ajoittain jopa loistava!

Mackan kirjoitti...

Ei olisi varmaan pitänyt koskaan fanittaa kirjaa niin paljon. Itse asiassa parodia huipentuu vasta seuraavassa osassa "Maailmanlopun ravintola" (The Restaurant at the End of the Universe), jonka jälkeiset ovatkin sitten käytännössä lukukelvottomia.

Ohessa leffan parhaat puolet:

1) Zooey Deschanel - kiva hymy ja nätit silmät, puheääni:)

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...