tiistaina, elokuuta 16, 2005

Huutavan ääni korvessa

Onko sille äänenmuodostukselle nimeä, jota käyttävät Matti Nykänen, Sig-yhtyeen Inkinen ja jossain määrin myös Kimi Räikkönen? Jos ei ole, niin miksi ei?

Nykyään tämä ääni on jotenkin menossa muodista. Joskus sitä kuuli nimenomaan autonrassaajaporukoissa. Jotkut tytöt soveltavat samaa äänenmuodostusta, mutta nousevalla intonaatiolla. Tosin he eivät sano koskaan mitään järkevää, joten se siitä.

Toinen ja harvinaisempi ei ole ääni vain ele. Puhua tärkeitä kulmat mutrussa ja huulet töröllään. Sen toi Suomeen Keke Rosberg formulapiireistä, missä se oli suosittua 70- ja 80-lukujen vaihteessa. Minä tiedän, luin silloin Vauhdin maailmaa. Sitä käytetään vielä jonkin verran Kokoomuksessa, tosin leuka alemmaksi painettuna kuin esimerkiksi kuvassa muinoisista suosikkiajajistani (kyllä taas hävettää ja niin pitääkin).

En tiedä vieläkään mikä on vauhdin ja nopeuden ero. En viitsinyt edes opetella, koska on viisasta että oppii edes omasta huonoudestaan sen tärkeän asian, että fysiikan laeilla ei ole oikeasti semantiikkaa. Näkemiin ja anteeksi. Lupaan katua ja itkeä kaikkea kirjoittamaani.

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Donald Trump puhuu suorastaan stereotypisesti kulmat kurtussa ja huulet töröllä. En ole tosin varma, onko kyse vakuuttavuuden tavoittelusta vai ovatko hänen kasvonsa luonnostaan sellaisessa asennossa. Sauli Niinistössä on paljon samaa. Kukaan tietämäni nainen ei käytä tuota elettä.

Top-5

Grand Hotel Tammer Fit Wok (Verkatehtaankadulla) Laiska käveleminen  Päiväunet Ekstra-luokka (VR) Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tiiviimmin ol...