keskiviikkona, tammikuuta 08, 2020

Top-5

1.) Raahessa ei ole käytännössä enää lunta, ainakaan keskustan alueella. Muistan pari mustaa joulua 1990-luvulta, mutta en lumetonta tammikuun alkua. Palelemista en kaipaa, mutta pikkupakkasia ja lunta kylläkin. Haluaisin kokeilla taas hiihtämistä. Niin, olenhan jo tukevasti keski-ikäinen.

2.) Olen silti hyvällä tuulella. Kävin juuri lounaalla, kirjoittaminen sujuu ja vieläpä nukuin yöllä. Päiväunien lyhentäminen ja somettamisen lopettaminen ennen yhdeksää ehkä toimii. Kahviakaan en juo enää iltapäivän jälkeen. Pienet muutokset, suuret vaikutukset.

3.) Kuuntelin illalla 70- ja 80-lukujen kokeellista jazzia. Ei hassumpaa, mutta mitään kolahduksia levyt eivät saaneet aikaiseksi. Joe Hendersonin The Elements (1973) toimi parhaiten, mutta ainoastaan kappale nimeltä Water jäi ainoastaan mieleen. Suosittelen kuunneltavaksi!

4.) Kaukolainasin Röyhkän elämäkerran. Tykkään miehen musiikista ja kirjoista, oikeastaan koko hahmosta. Toimin kerran hänen kuljettajanaan. Kiertelimme rovaniemeläisiä kouluja. Illalla kävimme oluella -  musiikista emme puhuneet.

5.) Joan Jett on cool. Katsoin dokumentin, joka oli mukiinmenevä. Mielessäni toivoin, että myös Sami Yaffaa olisi haastateltu. Toisaalta Yaffa soitti Joanin kanssa lyhyen aikaa, eikä hän taida olla niin suuri legenda kuin suomalaiset toivovat. 

Ei kommentteja:

Top-5

Raahe Jäätelö Aki Kaurismäen elokuvat Kalastajan kalagrilli Rantakadulla Pitkät kävelylenkit ennen lounastuntia Nukuin pitkät päiväunet. Nim...