tiistaina, syyskuuta 03, 2019

Poikakuoro-blogi tänään 15 vuotta!

Top-5

1.) Poikakuoro 15!
2.) Kaikki musavisan voitot.
3.) Paikallislehti Raahen-Seutu.
4.) Alkava ruska ja pimeät illat.
5.) Utsjoen ja Nuorgamin välinen tieosuus.

Kirjoitan tätä viestiä kohdassa viisi. Taukopaikalla. Sää on lämmin, mutta harmaa. Olen kuitenkin juhlatuulella. Taidanpa nauttia lasillisen keltaista Jaffaa.

3 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Poikakuoro on kuollut mutta blogi elää! Homma hajosi ennenkuin siitä meni maku. Jäi hauskoja muistoja ja harvakseltaan outoja kohtaamisia vanhojen visailijoiden kanssa.

Nämä viiden kohdan kryptiset jutut saavat lisäarvoa mitä pidempään ne jatkuvat, vaikka politiikkaosuudet näin persua vähän tökkivätkin (en valita enkä etenkään vaadi sensuuria, korkeintaan järkeilen, että omat vaahtoamiseni vaikuttavat toisista varmaan yhtä hölmöiltä.)

Onneksi useimmiten niissä on oivalluksia tunnelmista ja paikallisuuksista ja ennen kaikkea aidosti fanittavan ja syvällisesti perehtyneen (nämä kaksi yhdistyvät ikävän harvoin) kuuntelijan näkemyksiä jostain Thin Lizzyn ja Black Sabbathin levyistä.

Kiss-juttua olisi voinut kommentoida, että ymmärrän Kissin olevan joillekin kuuntelijoilleen kokonainen omalakinen universuminsa, joka on itseltäni kai suljettu kun en alkanut kuunnella sitä oikean ikäisenä. Sellaiseen on kiehtovaa päästä kurkkaamaan.

Juttu, jossa irlantilainen luonnonmuodostuma on antanut kokonaan uuden perspektiivin Houses of the Holy -levyyn on jäänyt päähäni kiemurtelemaan. Siitä tulee mieleen eräs tuttavani, joka odotteli puoli vuotta Rammsteinin keikkaa ja jonka suunnilleen jokainen elämänfilosofinen ajatus on keikan jälkeen perustunut jollain tavalla Rammsteiniin, sen kulttuuriviittauksiin ja siihen, kuinka Till Lindeman onki somekuvassaan Suomessa möhömaha paljaana. Arvostan sitä, että taiteen annetaan vaikuttaa kunnolla

Mackan kirjoitti...

Kiitos kommentista! Tuntuu oudolta, että joku vielä lukee tätä blogia.

Top-5

1.) Perustajajäsen Tommin kommentti
2.) Raahen työhuone huomisesta alkaen
3.) Oma koti reissun jälkeen
4.) Pannukakut viikonloppuaamuisin
5.) Norja matkailumaana

tommi kirjoitti...

Lukijoiden huomioonottaminen pilaa kirjoitushalut. Itsekin olen kyllä ollut välillä käymättä täällä niin pitkiä aikoja, etten edes tiennyt onko blogia jäljellä.

Kai tätä joku lukee, Jonzen pääsiäispäivityksetkin ilmestyvät aavemaisen varmasti. Ehkä moni jäsen haluaa ottaa etäisyyttä vanhaan Poikakuoroon, kuka mistäkin syystä. Itse taisin säästyä vähillä traumoilla siksi, että putosin porukasta juuri kun meno oli parhaimmillaan.

Top-5

Raahe Jäätelö Aki Kaurismäen elokuvat Kalastajan kalagrilli Rantakadulla Pitkät kävelylenkit ennen lounastuntia Nukuin pitkät päiväunet. Nim...