tiistaina, huhtikuuta 18, 2017

Top-5

1.) Stray Cats: Gonna Ball
2.) David Bowie: Absolute Beginners Dub Mix
3.) Solsidan-boxit
4.) Kylmä Coca-Cola
5.) Pääsiäisherkut (tämän pitäisi oikeastaan olla ykkösenä!) 

3 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Tuota Absolute Beginnersiä luokkakaverini soitti koko päivän repeatilla kun olimme ysiluokalla taksvärkkipäivänä töissä eräässä pienessä kirjapainossa. Tajusin tai oikeastaan muistin vasta nyt pitkästä aikaa, että se on tosiaan eri kappale. Erikoisuudentavoittelu riivaa kaikenikäisiä, mutta teineiltä voi kadehtia uppoutumisen taitoa. Tai ehkä muutos ei liity niinkään ikään kuin muuttuneeseen kulttuuriin ja mediamaailmaan. Kolmantena siellä roikkui pari vuotta vanhempi poika, joka kuunteli korvalappustereoista dixieland-jazzia, koska ei hyväksynyt muunlaista musiikkia. Oi aikoja!

Mackan kirjoitti...

Dub Mix on kyllä komea. Onko se mukana siinä Bowien instrumentaali-kokoelmalla?

Olen hankkinut huvikseni muutamia singlejä, joita tykkään kuunnella työhuoneeni vanhalla Dualilla. Yritän edelleen tavoitella erikoisuutta, kun samalla ripustan pyykkiä kuivumaan. Luullakseni monet muutkin keski-ikäiset miehet tekevät samaa.

tommi kirjoitti...

Erikoisuus on ainoa asia, minkä ylipäänsä itse tavoitan, mutta sen sitten tavoitankin nykyään vähän turhankin helposti.

Luulen, ettei dub tässä tarkoita musiikkityyliä vaan instrumentaaliversiota, jota on käytetty elokuvassa ja jonka päälle vuorosanat on voitu dubata.

Katsoin asiaa wikipediasta ja alkoi kiinnostaa, että missä ihmeen formaatissa se oli hankittu, valitettavasti en löytänyt netistä julkaisuluetteloita päivämäärineen. Voi nimittäin olla, että se oli kasettisingle, joko originaalina tai toiselta kopsattuna. Sen muistan, että oli kuulemma harvinainen juttu ja sitä piti siksikin kuunnella hartauden vallassa.

Tai sitten muistan väärin eikä koko dub mixiä ollut olemassakaan Tampereella 85-86.