lauantaina, huhtikuuta 23, 2016

Prince

Muistoja.

Kesäsiirtolassa teippasimme serkkuni "J":n kanssa Princen julisteen ikkunalliseen ulko-oveemme. Tytöt kiinnostuivat meistä heti.

Minulla oli poikasena pari Princen rintanappia farkkutakissa, Controversyn levynkansi ja Rude Boy.

Paradea kuuntelin paljon. Aluksi kasetilta, johon "S" oli kirjoittanut tekstit vaaleanpunaisella. Dirty Mindin sain pian älppärinä. Sen funk oli niin makeaa.

Kun Sign O' The Times ilmestyi, kävin kuuntelemassa sitä säännöllisesti Raahen kaupunginkirjaston musiikkiosaston kuunteluhuoneessa.

Lukiolaisena ostin  Love Symbol Albumin yhteisillä vähillä rahoilla silloisen tyttöystäväni "T":n kanssa (hänestä tuli myöhemmin ex-vaimoni). Yliopistossa pyysin toveriani nuotintamaan Sexy Motherfuckerin kitarasoolon, jota sitten yritin opetella. Minulle SMF on aina kertonut vain ja ainoastaan "T":sta.

Siinäpä tärkeimmät. Vanhoja juttuja, ja nyt Prince on kuollut.  

1 kommentti:

Jonze kirjoitti...

Aloin torstai-iltana kotiin palattuani etsiä päivän uutislähetyksiä Areenasta. Esiin tyrkkäsi vain otsikkoa, että Prince oli kuollut. Ei vain tahtonut mennä tuo järkytys jakeluun kaiken väsymyksen keskellä. Ensimmäinen kosketus musiikkiin taisi olla When Doves Cry satelliittikanavilta silloin joskus ja sittemmin 1999, Purple Rain, Kiss ja monet muut. R.I.P. Prince, musiikki jää soimaan muistojen levylautaselta!