perjantaina, heinäkuuta 15, 2011

Ei räppi olekaan kuollutAina kun luulen nykyräpin kuolleen, jostain nousee joku, joka nostaakin ruumiin pystyyn, puhaltaa siihen henkeä ja poistaa jopa hajut. Action Bronson on sinisilmäinen punapartainen valkoinen mies Bronxista, vähän niinkuin PJ aikoinaan. Paitsi PJ teki graffiteja ja sillä oli viikset, enkä nyt muista oliko se mistä borough'sta, mutta you get the point - or you don't*. Ai niin ja Action Bronsonkin sanoo olevansa Flushingista, joka on Queensin borough'ssa, eikä Bronxissa. Action Bronson räppää stydisti ja edustaa ja kantaa kunniakkaasti oman borough'nsa lippua ja räppiperinteitä. Tämä on juuri sitä, jota luonnehditaan sanalla 'kova'. Potkaisee heti lujaa, mutta lempeästi. "...when it hits you, you feel all right..."

*Hiphopin historiasta luennoidaan ihan muualla. Sitä tuntevat tietänevät PJ:n. ;) Muut voivat kaivaa kirjan Subway Art, niin voivat halutessaan oppia enemmän. Myös siitä, mikä minutkin turmeli.

1 kommentti:

Mikkovee kirjoitti...

Huh. Intensiivisen kuuntelun perusteella uskallan jo nyt sanoa, että tämä on kovinta aikoihin. Bronsolini ei ole mikään m&m.

Nykiläisalbaanilla on ihan käsittämätön flow ja taustat on niinku ysäriä päivitettynä tähän päivään. Tää on niinku sitä, mihin Fat Joen ja Big Punin ois pitäny mennä, eikä sitä, mihin ne meni. Tää on niinku two blocks down the street, the right way, from where dey at. Word!